Sunday 30 September 2018

Peripetii cu cocalari - Partea III



          Bucurestiul este mare. Foarte multe cartiere prost vazute, predominante de cocalari. Un cartier insa mereu iese in evidenta. Pe vremuri era Ferentari. Acum este Baicului si zona Pantelimon. Sa incepem prima poveste cu o intamplare care a avut loc in Baicului si inca se mai intampla probabil si in ziua de azi. Probabil in timp ce scriu acest articol, sau chiar in timp ce tu citesti acest articol.





                                                              Baicului 

              



              Cartierul Baicului se afla in Sectorul 2 din Bucuresti. Este un cartier unde tiganii "smekerosi" domina. Mi-am facut veacul prin acest si inca mi-l mai fac ocazional, cat mai rar posibil, avand in vedere anumite circumstante, deoarece aveam amici care locuiesc in acel cartier. (Doar un amic acum caci restul s-au mutat). Nu erau cocalari, erau chiar normali, inca sunt. Nu stiu au rezistat  in acel loc care seamana cu Helheim (Si unul inca mai rezista, #resist!). Poate mai urat. Inainte sa incep povestea trebuie sa intelegem cam cum se prezinta cartierul.

Exista o sosea principala care strabate cartierul cam prin mijloc.  Daca mergi strict pe soseaua aceea, cartierul pare normal, standard, nimic iesit din comun. Ma rog, era o vreme cand semana cu cartierele de negrii din New York din anii 70-80. Munti de gunoaie peste tot, negrii africani cu cutite, tigani cu cutite peste tot. Caci exista un centru de refugiati in Baicului unde se gasesc negrii. Dar acum, in prezent totul pare in regula. Ei bine aia este "The Blue Zone". Unde totul este ok, ziua. Noaptea totul se transforma, vine lumea Astrala si intram in interstice. Ies demonii din neant si oamenii normali dorm cu muzica rock pornita ca sa impiedice efectele manelelor scoase de demonii tigani. Daca ai chef de aventura cu peripetii te poti duce catre "Yellow Zone". Zona galbena se afla dupa primele cateva blocuri, cand intram spre ghetou. Sunt sanse mici sa patesti ceva aici, dar depinde de cum sunt aliniate planetele, poti sa patesti si lucruri urate, dar sanse mici. In cel mai rau caz lumea se va uita urat la tine cu suspiciune, maxim te trezesti cu un scuipat langa tine, doar daca nu cumva sunt planetele aliniate si vine luna sangerie, atunci esti mort. Pe cum inaintam spre inima cartierului, spre Fundeni, dam de un sat de tigani care inca face parte din Baicului. Cand eram mic si am fost pe acolo era sa-mi iau bataie urata pentru ca eram roman. Mergeam cu varul meu mai mic si cu acel amic de locuieste in Baicului. Amicul meu locuieste in zona albastra si nu a fost pana acum sa exploreze. Ne plictiseam, eram mici, nu aveam ce face si am intrat in zona rosie, in satul de tigani. Mergem 10 metri si auzim cum cineva ne striga:

- [Tiganca] Ba romanilor ce cautati aici f*****-n gura sa va f*t. Vreti sa va batem?
- [Eu] Ce ai ba esti retardata?
- [Tiganca] Pe cine faci tu ba roman spurcat, romanule!!!
Ies din curti cativa tigani si facem ce ar face un om normal in situatia asta. Exact! Am fugit de am mancat pamantul, fiind urmariti de tigani, unul din ei avea un topor pe care-l fulutura spre noi, asta in timp ce ne alerga. Si in ziua de azi ma intreb daca ar fi fost atat de retardati incat sa ne bata pana sa ne bage in spital sau chiar sa ne omoare. Ma indoiesc, probabil au vrut doar sa ne sperie... dar mai stii? 
Aveam doar 10 ani, cam asa. Macar daca eram mai mare, dar sa ataci copii? Pe bune?!


O alta intamplare in acest cartier a fost patita de un prieten foarte bun. Avea undeva pe la 12 ani cand s-a intamplat asta. Avea mana in ghips si se juca in parc. Parcul Titus Ozon mai exact, din fata garii de est. Au venit doi tigani care, incepura sa arunce cu pietre in el si se luau de el. Practic radeau de el ca are mana in ghips. Omul ii ignora, spera ca poate daca nu reactioneaza or sa plece. Ei bine tiganii nu au plecat ba chiar au mai chemat un al treilea tigan care avea un AK47 airsoft, cu bile de plastic. Cu acest AK47 au tras in ghipsul amicului meu. Se distrau incercat sa-i loveasca mana care se afla in ghips. Au nimerit, amicul meu s-a enervat foarte tare. Cei ce nu stiu, cand cineva iti provoaca durere masiva, adrenalina incepe sa pompeze in combinatie cu nervii masivi provocati de durere, care te face adesea sa-ti pierzi controlul. Omul meu i-a luat tiganului ak-ul din mana si a inceput sa-i bata cu patul armei. I-a batut mar, astfel tiganii incepura sa fuga plangand. In 20 minute vine toata satra. Neamul tiganului, fratele, mama, tatal, varul din partea mamei din generatia a 17-a, etc. Erau pe putin 20 tigani. Amicul meu nu stia initial ca pentru el vin. Adica pur si simplu era un grup de tigani care veneau cu topoare si scanduri spre parc. Nici nu isi da seama bine de ce se intampla si aparent este inconjurat. Il iau la intrebari:

- [Tigan] Ba roman belit! De ce ai dat ba jegule in asta micu? ******** (injuraturi multe). Asta in timp ce-l scuipau.
- [Amic] Pai el a inceput ~...
- [Tigan] Ce a inceput ba el? Mincinos f***t ce esti (injuraturi)

Au inceput sa-l impinga, sa-l atinga, in timp ce-l scuipau pe amicul meu. In timp ce astea se intamplau, un prieten comun a vazut totul si deja a inceput sa fuga spre casa amicului meu sa-i anunte parintii. Intr-un final au venit parintii, amicul meu era in lacrimi, plin de scuipat (scarbos rau). Tatal amicului meu este destul de inteligent si well spoken so to speak. A reusit sa-i fraiereasca ca stie ceva judecator sau procuror, nu mai stiu, astfel facandu-i pe tigani sa plece, lasand in urma doar amenintari si injuraturi. Amicul meu a stat pe la spital o vreme sa-si faca analize pentru toate bolile posibile, in final a fost in regula. 



      In incheiere voi spune cam cum se prezenta cartierul acum aproximativ 20 de ani versus cum se prezinta acum.

- Trecut: 


                                                           Ferantari, circa early 2000's
                (Nu am gasit poze cu gunoiul din Baicului, dar fix asa era si in Baicului, la vremea aceea,
                                            MAI mult chiar, munti de gunoaie.)


        Existau munti de gunoaie si vara mirosea ca si cum ar fi avut loc un macel si sunt peste tot morti. De la gunoaie nu altceva. In satul de tigani despre care am vorbit mai sus prin anul 2003? Nu sunt sigur 100%. Sa zicem undeva intre anii 2000-2005. A existat o fabrica de arme de foc. Arme mici. Pistoale, uzi-uri, arme de genul. A fost si la stiri, la ProTV, o stire despre cum au venit mascatii si au inchis totul. 

Sub muntii de gunoaie  se ascundeau droguri grele.

      Stiu pentru ca ma jucam cu varul meu prin cartier si intr-un astfel de munte de gunoaie se aflau munti mai mici de poliester. Vroiam sa construim ceva si aveam nevoie de mult poliester asa ca ne-am dus sa luam de acolo. Cand m-am apropiat, vine un negru la mine si imi zice sa plec. I-am zis ca vreau poliester, m-a lasat sa iau cu conditia sa nu mai vin in viata mea langa gunoi. Eu eram foarte curios ma simteam trolat, adica de ce ar pazii gunoiul?! What the fuck? In timp ce imi luam poliesterul vad saci de faina. Cand negrul vede ce am vazut a inceput sa tipe la mine si am fugit cu poliesterul in mana. Il vad ca dupa se duce si ingroapa in gunoaie acei saci. Dupa il vad ca el defapt statea acolo toata ziua sa apere gunoiul.
Cand am crescut mai mare mi-am dat seama ca sacii de faina erau defapt cocaina probabil. Acum face sens de ce pazea gunoiul cu atata zel. 
A fost o faza cand un tigan a scos pistolul si a inceput sa traga in politie, in amiaza mare.
Era fix ca in Favela, si nu exagerez. Stiu ca aveam colegi cat eram in clasa I la scoala, care traiau in Baicului. Si mi-au spus ca tiganii le furau usa de la intrare. Le aruncau caramizi pe geam in casa (ei stand la parter). Intr-un final s-au mutat in alt cartier. Daca erai roman sau albicios era sansa de 80% sa-ti iei bataie, asta daca nu cumva desigur, aveai cunostinte. Exista un tigan care avea bani multi si am auzit povesti cum ca baga cutitu in oameni daca il enervau si dadea bani grei la politie si iesea basma curata.



- Prezent:

Multi din tiganii care se comportau ca niste animale au fost arestati pana in prezent. Cartierul este putin mai linistit. Noaptea este posibil sa nu poti dormi in unele locuri din cartier caci exista tigani care pun manele la maxim si petrec toata noaptea. Daca nu stai intr-o zona de genul este liniste. Daca te duci spre zona rosie inca exista o sansa mare sa-ti iei bataie. Acum depinde si cum sunt aliniate planetele. Cartierul este predominant de cocalari. Tiganii fac ce vor, pana vine politia si ii potolesc putin, dar intr-un final tot urat fac, nu te poti intelege cu ei, doar daca ii bati, ca la animale, sa prinda frica de tine.. Daca as locui acolo probabil as inebuni si as arunca cu molotov in ei. Glumesc, nu as face asta caci dupa ar cauta razbunare pe familia mea. Stim cum sunt tiganii, adica fara onoare. Este mult mai bine decat in trecut. Nu mai exista gunoaie peste tot, cel putin nu munti peste munti. Politia patruleaza cat de cat mai des. In trecut nu exista politie. Dar si acum sunt rari, si in zona rosie inca nu exista. Sunt puscariasi liberi care fac ce vor caci nu le pasa de viata lor. Odata am asistat la o fata care fugea cu hainele rupte, fiind urmarita de un tigan. A fost insa salvata de un taximetrist (You don't see this everyday). Dar se intampla rar lucruri de genul. In schimb inca iti poti lua bataie daca esti alb. 
Manele auzi in fiecare zi daca petreci mult timp in cartier. Nu este un loc unde mi-as creste copiii. Este un loc unde as sta singur, dupa ce mi-am ratat viata, caci imi imaginez ca este ieftina chiria intr-un ghetou plin de tigani care pun manele toata ziua si deranjeaza linistea publica non-stop. 
Intr-un timp existau tigani care strigau prin cartier slogane de genul "M**e la romani! Fu****-n gura de romani". Daca se mai intampla asta in prezent nu stiu.



In concluzie, nu este un cartier unde as vrea sa locuiesc. Si daca mai exista oameni normali in acel cartier, precum amicul meu, nu stiu cum rezistati acolo! Daca esti normal, chiar nu vrei sa iti faci veacul prin acest cartier.


                          

No comments:

Post a Comment